Găleată de muls (desen). Originalul era lucrat din lemn de brad și se folosea la mulsul oilor. Provine de la Stâna comunală din localitatea Sadu, județul Sibiu
Ciubăr de lapte cu strecurătoare de lână (desen). Originalul era din lemn de brad, de cca. 60-70 litri. Se folosea stâna comunală din localitatea Rășinari, județul Sibiu.
Găleată de muls; Botă de apă; Botiță de varză; Butoi de telemea (desen) de la coliba lui Ion Nan din localitatea Tilișca, județul Sibiu.
Originalele au fost din lemn de brad, lucrate de dogari din Săliște.
Găleată de muls cu cupă (desen), din localitatea Rășinari, județul Sibiu.
Originalul a fost construit din lemn de brad, legată cu cercuri de brad, iar cupa a fost din tablă.
Ciubăr cu „coperiș” (desen), din localitatea Boița, județul Sibiu. Originalul a fost fabricat din lemn de brad, din șițe și șâștore. A fost lucrat de meșterul Ilie Tatoiu.
Ciubăr frământător (desen), din localitatea Boița, județul Sibiu. Originalul a fost confecționat din doage de brad și era folosit pentru prepararea cașului pe crețitor.
Ciubăr cu „cruce” (desen). Originalul a fost confecționat din lemn de brad și se folosea la închegatul laptelui. „Crucea” folosește pentru menținerea pânzei deasupra laptelui din ciubăr. Ciubărul a fost lucrat de dogarul ...
Putină de unt cu cărigă capac (desen). Originalul a fost confecționat din lemn de brad și folosit pentru bătut smântâna care se transformă în unt. Putina a fost lucrată de meșterul dogar Trifu Gheorghe din Tălmăcel, județul Sibiu.
Găleată de muls (desen) Originalul a fost confecționat din doage de brad și se folosea la mulsul oilor la Stâna Nedeleu Nicolae din Tălmăcel, județul Sibiu.