Abstract:
Model de promovare si conservare a formelor decorative traditionale, targul a gazduit nume reprezentative pentru ceramica traditionala din Romania, mesteri olari si ceramisti autentici.
Targul a trezit interesul oraseanului pentru arta populara, acesta intrand in contact cu atmosfera targurilor breslasilor de odinioara. Maestrul olar a purtat astfel, in perimetrul targului, costumul popular din zona de olarit pe care o reprezinta.
Description:
''Targul Olarilor'', organizat anual la Sibiu in prima sambata si duminica a lunii septembrie, este una dintre cele mai prestigioase manifestari care isi propune conservarea si promovarea valorilor artei populare traditionale a olaritului.
Aceasta manifestare prezinta sibienilor si vizitatorilor evolutia si preocuparile mesterilor olari si ceramisti de la an la an, noutatile si caracteristicile celor mai reprezentative scoli de olarit din Romania: Horezu, Corund, Baia Mare, Oboga, Glogova, Marginea, Obarsa, Radauti si Sibiu. Astfel olarii au valorificat in cadrul targului cele mai autentice lucrari si au prezentat veritabile demonstratii ale acestui mestesug.