Please use this identifier to cite or link to this item: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/72
Title: Ensemble Les Basses Reunies. Festival de Muzica Baroca
Authors: Institutul Francez (organizator)
Ambasada Frantei (organizator)
Keywords: muzica baroca
concert
Issue Date: 17-Jul-2007
Abstract: Sonate pentru violoncel si clavecin de Antonio Vivaldi, Jean-Sebastien Bach, Jean Barriere, Jean-Philippe Rameau. Cu: Bruno Cocset - violoncel, Mathurin Matharel - violoncel, Bertrand Cuiller - clavecin, Monica Pustilnik - chitara.
Description: Exaltare, freamat, placere a sunetului, acest concert este un adevarat omagiu adus violoncelului asa cum era el folosit in perioada baroca pentru a exprima caracterul profund, obscur, puternic si deci de nestavilit al pasiunilor omenesti. In cadrul intim, cu un nume atat de potrivit - Sala Oglinzilor a Forumului German -, chiar in inima orasului, acest festival de muzica baroca initiat de Ambasada Frantei, se doreste a fi o adevarata oglinda sonora care sa reflecte istoria Sibiului. De la Rabelais la Shakespeare, de la Vivaldi la Johann-Sebastian Bach, festivalul va crea o punte imaginara catre acest trecut unic in care, in Transilvania secolului al XVII-lea, se puteau asculta piese de Monteverdi, de Schütz sau dansuri franceze, in timp ce interpretii transilvaneni se instruiau la Venetia sau pe la Curtile europene. Invitand cele mai cunoscute ansambluri si cei mai buni solisti francezi si romani de muzica veche, festivalul urmareste sa demonstreze ca, la fel ca in perioada baroca, Transilvania - si Romania insasi - si-au pastrat locul lor bine-meritat in marele concert al Europei.
URI: http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/handle/123456789/72
Appears in Collections:Sibiu - 2007-07 July

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
CCE2007_Festival_Muzica_Baroca.wmvFestival de Muzica Baroca - Forumul Democrat al Germanilor din Romania - Organizatia Sibiu (Sala cu oglinzi), 17 iulie 2007.3.54 MBVideo QuicktimeView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.