Please use this identifier to cite or link to this item: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/182
Title: Reprezentatie "Bouvard et Pecuchet". Festivalul Teatrelor Europene
Other Titles: Performs "Bouvard et Pecuchet". European Theatre Festival
Authors: Tanner, Michel (regizor)
Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu (organizator)
Flaubert, Gustave (autor)
Keywords: artele spectacolului
spectacol de teatru
Issue Date: 2-Oct-2007
Abstract: Reprezentatie "Bouvard et Pecuchet". Decorul: Vincent Lemaire Costumele: Isabelle Chevalier Distributia: Guy Pion, Jean-Marie Pétiniot Copisti ai statului, Bouvard si Pécuchet se retrag la tara si decid, dupa ce au analizat universul, sa imbratiseze plenitudinea cunoasterii umane. Ei vor, astfel, sa inteleaga si sa controleze lumea prin cunoastere. Intr-o cautare haotica de loc de munca, de bunatate, prietenie… si prostie, ei devin emblemele neroziei umane, lucrul, dupa cum stie toata lumea, cel mai bine distribuit in univers. Bouvard si Pécuchet nu sunt decat niste gandaci, dupa cum ii numeste creatorul lor, insa ei sunt capabili, de asemenea, de o analiza relevanta si ironica a oamenilor si a societatii din care fac parte. "Bouvard si Pécuchet" este o opera sclipitoare, clarvazatoare, vizionara… si amuzanta, despre istoria gandului unic. Este o lectura despre renasterea eterna, este un moment de furie benevola a lui Gustave Flaubert, ultimul roman al acestei mari personalitati din literatura franceza.
Description: Teatrul National "Radu Stanca" a prezentat in perioada 28 septembrie – 30 noiembrie Festivalul Teatrelor Europene. Evenimentul si-a propus sa aduca la Sibiu, pe durata a doua luni, unele dintre cele mai importante companii de teatru din Europa. In contextul Sibiu – Capitala Culturala Europeana, evenimentul a fost unul firesc si a subliniat inca o data rolul Sibiului de centru cultural important pe continentul european, dar si valoarea teatrului sibian in cadrul retelei teatrelor europene. Festivalul Teatrelor Europene a fost o intalnire artistica la cel mai inalt nivel, o intalnire intre culturi, intre generatii, intre actori, regizori, scenaristi, intre institutii de cultura, intre arta teatrala imbracand forme particulare, originale, si avand ca suport unic pilonul cultural european si publicul sibian. S-a dorit o sarbatoare a valorii si diversitatii in arta dramatica si totodata depasirea barierelor fizice pentru o manifestare culturala exceptionala. Prin aceasta, se incurajeaza mobilitatea artistilor si a productiilor notabile astfel incat publicul sa aiba acces la un repertoriu valoros, variat si inedit prin miezul, puternic influentat de spiritul local, care ii confera o identitate proprie fiecarei productii in parte. Festivalul Teatrelor Europene este o noua incercare de a ne autodepasi, de a expune noi idei si de a impartasi noi experiente pasionatilor de teatru. El incurajeaza dialogul dintre culturi si construirea de noi punti pentru o mai stransa colaborare intre institutiile culturale din comunitatea europeana. Festivalul Teatrelor Europene reuneste la Sibiu cateva dintre cele mai insemnate productii dramatice, in prezentarea unor mari companii europene de teatru.
URI: http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/handle/123456789/182
Appears in Collections:Sibiu - 2007-10 October

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
CCE2007_Bouvard_et_Pecuchet.wmvReprezentatie BOUVARD ET PECUCHET. Festivalul Teatrelor Europene5.93 MBVideo QuicktimeView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.