Please use this identifier to cite or link to this item: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/157
Title: Concertul formaţiei Ghymes din Slovacia. Ars Hungarica - Saptamana culturii maghiare
Other Titles: Ghymes Band Concert from Slovakia. Ars Hungarica - Hungarian Culture Week
Authors: Asociatia Maghiarilor din Sibiu / Szebeni Magyar Egyesulet - HÍD (organizator)
Ghymes (formatie artistica)
Keywords: cultura maghiara
muzica folk
Issue Date: 21-Aug-2007
Abstract: Formatia Ghymes a fost infiintata in anul 1984 in orasul Nyitra, din muzicieni care s-au specializat in arta muzicii clasice, medievale si rock. Cu timpul si-au gasit propriul stil si astfel a luat nastere "muzica Ghymes", care se hraneste din elementele muzicii populare maghiare, ale Europei centrale si orientale. Au lansat mai mult de 20 de albume si au avut turnee in toata lumea.
Description: Evenimentele doresc sa intregeasca atmosfera de multiculturalitate a orasului Sibiu cu spectacole dintre cele mai valoroase din cultura maghiara de la această ora. Fiecare zi a festivalului poarta numele unei personalitati marcante a culturii maghiare universale si care a avut tangente cu Sibiul. In acest spirit se vor organiza evenimente care sa marcheze atat actele culturale ale acestora cat si unele locuri unde acestia au locuit. In perioada Saptamanii Maghiare Ars Hungarica vor fi organizate mai multe conferinte internationale si nationale, spectacole cultural artistice, concerte de muzica clasica, populara maghiara, usoara, gale de opera, recitaluri, expozitii, spectacole pentru copii, dansuri populare si clasice, prezentari de carte, intalniri literare si alte evenimente culturale.
URI: http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/handle/123456789/157
Appears in Collections:Sibiu - 2007-08 August

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
CCE2007_Ars_Ungarica_Ghymes.wmvConcertul formaţiei Ghymes din Slovacia. Ars Hungarica- saptamana culturii maghiare, 21 august 20076.19 MBVideo QuicktimeView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.