Please use this identifier to cite or link to this item: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/156
Title: Gala Operei Maghiare din Cluj. Ars Hungarica - Saptamana culturii maghiare
Other Titles: Hungarian Opera Gala from Cluj. Ars Hungarica - Hungarian culture week
Authors: Opera Maghiara din Cluj (ansamblu artistic)
Asociatia Maghiarilor din Sibiu / Szebeni Magyar Egyesulet - HÍD (organizator)
Keywords: spectacol de opera
muzica simfonica
Issue Date: 20-Aug-2007
Abstract: Opera Maghiara infiintata in 1948 printr-un decret de stat a avut menirea de a sustine pastrarea traditiilor culturii scenei lirice maghiare prin prezentarea spectacolelor in limba maghiara. Primul spectacol in limba maghiara din Romania a avut loc in anul 1792 la Cluj. In Sibiu Opera din Cluj a oferit publicului arii din opere ale unor compozitori renumiti precum Verdi, Puccini, Kalman, Bizet, Erkel.
Description: Ars Hungarica - al doilea sezon. Evenimentele au dorit sa intregeasca atmosfera de multiculturalitate a orasului Sibiu cu spectacole dintre cele mai valoroase din cultura maghiara de la aceasta ora. Fiecare zi a festivalului a purtat numele unei personalitati marcante a culturii maghiare universale si care a avut tangente cu Sibiul. In acest spirit s-au organizat evenimente care sa marcheze atat actele culturale ale acestora cat si unele locuri unde acestia au locuit. In perioada Saptamanii Maghiare Ars Hungarica au fost rganizate mai multe conferinte internationale si nationale, spectacole cultural artistice, concerte de muzica clasica, populara maghiara, usoara, gale de opera, recitaluri, expozitii, spectacole pentru copii, dansuri populare si clasice, prezentari de carte, intalniri literare si alte evenimente culturale.
URI: http://digital-library.ulbsibiu.ro/dspace/handle/123456789/156
Appears in Collections:Sibiu - 2007-08 August

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
CCE2007_Ars_Ungarica_Gala_Operei_Maghiare_din_Cluj.wmvGala Operei Maghiare din Cluj. Ars Hungarica- saptamana culturii maghiare, 20 august 20075.98 MBVideo QuicktimeView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.