Please use this identifier to cite or link to this item: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/2261
Title: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene
Keywords: publicații ale Uniunii Europene
The European Commission
The European Union
Issue Date: 2019
Abstract: Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene („Oficiul”), cu sediul la Luxemburg, este un oficiu interinstituțional care are misiunea să editeze publicațiile instituțiilor Uniunii Europene (Decizia 2009/496/CE, Euratom). Mai exact, Oficiul produce și difuzează publicații cu caracter juridic sau general, în formate tipărite și/sau electronice. De asemenea, gestionează o serie de site-uri de internet prin care le oferă cetățenilor, autorităților și întreprinderilor europene acces la informații și date oficiale furnizate de UE, inclusiv EUR-Lex, Portalul de date deschise al UE, EU Bookshop, TED (Tenderrs Electronic Daily), CORDIS și asigură păstrarea pe termen lung a conținutului produs de instituțiile și organismele UE. (sursa: https://publications.europa.eu/ro/web/about-us/who-we-are)
Description: Oficiul pentru Publicații publică zilnic Jurnalul Oficial al Uniunii Europene în 23 de limbi oficiale ale UE (respectiv 24, dacă este nevoie și de versiunea irlandeză). Începând de la 1 iulie 2013, ediția electronică a JO (e-JO) este autentică și produce efecte juridice [Regulamentul (UE) nr. 216/2013]. Oficiul publică în fiecare an numeroase publicații realizate în contextul politicilor elaborate de instituțiile și organismele UE și al activităților de comunicare desfășurate de acestea. Publicațiile apar în format tipărit și/sau electronic. (sursa: https://publications.europa.eu/ro/web/about-us/what-we-do)
URI: http://digital-library.ulbsibiu.ro/123456789/2261
ISSN: 2363-202X
Appears in Collections:Biblioteci ale Uniunii Europene

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
OP_UE.pdfOficiul pentru Publcații al Uniunii Europene - https://publications.europa.eu/ro/home632.5 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.